Byåsen Kvinnefotball legges ned

Det er på Facebook i dag at Byåsen Kvinnefotball legger ut innlegget der de forteller at de trekker laget i 2.divisjon, og som det eneste laget i klubben får det konsekvensen at hele klubben legges ned.

Vi må med tungt hjerte meddele at vi ser oss nødt til å trekke vårt lag i 2. div kvinner senior.

Med kun ett lag i klubben vil Byåsen Kvinnefotball nå blir nedlagt.

Dette er konsekvens av slitasje igjennom de 3.5 sist årene med Covid-19 – med lite treninger og få spillere ser vi nå ingen annen mulighet.

Det har kommet få nye spillere og vi har vært sårbar rundt flere kamper nå også denne sesongen, og greide heller ikke stille lag i en vårkamp.

Vi har gjort alt vi har greid for å kunne få flere spillere, og sett på alle muligheter for å kunne fullføre sesongen.

Vi har tatt kontakt via klubb med mange spillere fra andre klubber, og vi har også prøvd å få til samarbeid med andre klubber i Trondheim uten suksess.

Vi har også kontaktet andre klubber i 2. divisjon om at vi har åpne treninger for spillere som flytter til Trondheim grunnet studier.

Vi har videre sett på muligheten for å hente spillere i Byåsen Breddefotball, men neste steg under oss i Byåsen Bredde er J15 som også er få og avhengige av J14,

så alternativet var å ikke ødelegge for de heller. Dagens regler for bruk av spillere innen allianse-lag har heller ikke gjort det enklere.

Vi har de siste årene ikke hatt rekruttlag og har derfor ikke kunnet ha en for stor spillergruppe. (Lite spilletid)

Dette er nok også en medvirkende årsak til at spillere velger andre klubber.

Det er ikke forsvarlig av oss som klubb at gjenværende spillere skal stå i dette lengre.

Det er nå for få spillere igjen, det det blir for stor belastning spesielt for spillerne og også trenere og ledelsen i klubben å fortsette.

Styret i Byåsen Kvinnefotball

Dette var innlegget som kom torsdag på klubbens hjemmeside og markerer avslutningen på en klubb som har preget trøndersk kvinnefotball i en årrekke, og som før KIL/Hemne kom opp Trøndelags nest beste kvinnelag. Flere år i 1.divisjon , men etter nedrykket til 2.divisjonen har det blitt tøft, og dessverre legges klubben nå ned.

Trønderfotball kommer tilbake om denne saken.