Ranheim snudde lokaloppgjøret

av TF

Lokaloppgjøret mellom Ranheim og Blink ble egentlig et stort bilde på sesongene til de to naboklubbene. Ranheim har selvtillit og driv, og avgjorde kampen gjennom tre magiske minutter, mens Blinks seiersdrøm igjen ble knust på et øyeblikk.

Det var naboduell, det var topp mot bunn og foran kampen spådde begge trenerne en tett og tøf affære, og de fikk rett. Ranheim åpnet klart best og var det førende laget, men slet med å omsette store sjanser i tellende resultat. Med en god Rasmus Sandberg mellom stengene holdt Blink seg inn i kampen, og utover i 1.omgang ble deres egne målsjanser større og større.

Lagene gikk til pause på 0-0 og Ranheim følte nok at de burde ha ledet, mens i Blink garderoben følte de nok at de hadde unngått et par baklengs i starten av kampen og så spist seg mer og mer inn i det – her er det muligheter. Den kom allerede før mange på tribunen hadde satt seg ned da en andreball etter en dødball havnet til Mads Lillebo som gjennom en skog av blåe bein satte ballen i mål til 0-1. Stor jubel i Blinkleiren, men hjemmelagets spillere så likevel ikke nevneverdig stresset ut.

Stresset kom litt utover i omgangen med litt rufsete presisjon g mangel å evne til å bryte gjennom Blinkmuren. Kanskje også etter at Mads Reginiussen brente en gigantsjanse kom det litt tvil, men så kom de magiske minuttene. Vegard Erlien danset rundt på høyre og la ballen flatt inn foran mål, og der kom Reginiussen og denne gangen bommet han ikke på ballen, 1-1.

Like etter kom de rundt på venstre og der det så ut til at Vegard Erlien ikke vill eta ballen på hodet på det første innlegget var han langt mer bestemt da ballen landet i beina hans via Martin Lundal og dermed var kampen snudd, 2-1.

Etter dette så Blink aldri ut til å true hjemmelaget, og der selvtilliten bare økte i hjemmelaget tenkte nok Blinkgutta litt at dette har de opplevd før denne sesongen.

Ranheim var det beste laget og fortjente seieren, men det er vanskelig og ikke føle med et heroisk Blinklag. Heldigvis er det status Quo i bunnstriden der det bare er 1 poeng opp til Skeid på kvalikplass for Blink, mens i toppen rykket Ranheim fra Sandnes med to poeng etter at de spilte uavgjort i Raufoss.

Det er fremdeles håp i drømmen om et trøndersk opprykk til Eliteserien OG en trøndersk seier i kvelifiseringen til å bli i Obosligaen!