50 beste trønderske fotballspillere

Når Trønderfotball nå er relansert er vi selvfølgelig tilbake med vår uhøytidelige kåring av de 50 beste trønderske fotballspillerne. Med innspill fra flere med lang erfaring og god innsikt i både toppfotballen og den lokale fotballen har vi landet på en liste over de 50 beste ut i fra nivå de spiller på og hva som er levert det siste halvåret, så en ørliten formtabell er det vel kanskje også , og som vanlig er nok mange uenig i vår rangering men her er den.

 1. Alexander Sørloth, Trabzonspor
  – Sørloth har hatt en fantastisk vinter i Tyrkia, med 19 scoringer på 26 kamper har han vanvittige 0.76 i målsnitt og har med det vært med å skyte Trabzonspor inn i gullkampen. På landslaget har han også vært involvert og selv om EM nå spilles først i 2021 er håpet å se Sørloth junior i mesterskap for Norge neste sommer.

 2. Alexander Tettey, Norwich
  – 4.april fyller Alexander Tettey 34 år men trønderen holder definitivt koken i verdens beste liga, Premier League. 23 kamper har det blitt denne sesongen for et Norwichlag som sliter i bunnen av tabellen, men Alex har kanskje aldri vært viktigere.

 3. Per Ciljan Skjelbred, Hertha Berlin
  – Gleden var stor i Trondheim da det ble klart at Per Cljan kommer tilbake til Trondheim og Rosenborg. Han skal fullføre sesongen i Hertha Berlin og Ciljan har vært på banen i 17 kamper sålangt denne sesongen og har igjen bevist at han har masse å bidra med på et skyhøyt nivå som Bundesliga er.

 4. Ole Selnæs, Shenzhen FC – Klubben rykket ned men Ole har holdt plassen på landslaget og spørsmålet nå er hvor han spiller til sommeren, blir det comeback i Trondheim?
 5. Fredrik Midtsjø, AZ – Midtsjø har hatt en sterk sesong i AZ som kjemper om tittelen i Nederland og har gjort sine saker bra også i Europa. Det snakkes nå om at Midtsjø ganske er klar for større oppgaver.
 6. Jonas Svensson, AZ – Samme sak for Svensson som sammen med kompisen har etablert seg i toppen av Nederlandsk Æresdivisjon. Klink fast på klubblag, men har i likhet med Midtsjø ikke fått like mye tillit på landslaget.
 7. Markus Henriksen, Bristol City – Har endelig fått løst en håpløs situasjon i Hull og fått sin overgang til Bristol City. Har beholdt plassen i landslaget tross kampfri hverdag i Hull, noen som også sier hvorfor landslaget verdsetter trønderen så høyt. Blir spennende å se løftet han får med normal kamphverdag i Bristol.
 8. Jon Hou Sæter, Beijing FC – Har fått ok med spilletid i topplaget Bejing i konkurranse med midtbanespillere som Renato Augusto og Jonathan Viera. Imponerende av 98 modellen som gikk til Beijing via et opphold i Stabæk og som spiller med nr 7 på ryggen i toppklubben
  .

 9. Aslak Witry, Djurgården – Tok Allsvenskan med storm i 2019 og spilte seg direkte inn på et Djurgården som tok seriegullet i Allsvenskan. Har fått masse lovord for sin innstilling og sin profesjonalitet etter ankomsten i Stockholm, og kanskje vil han etterhvert bli en utfordrer også på landslaget.
 10. Dennis Johnsen, PEC Zwolle – Etter en fantastisk start i Heerenveen og overgang til Ajax har den siste perioden vært litt tyngre for lynvingen fra Trondheim. Har nå etablert seg i PEC Zwolle i Æresdivisjonen og har spilt over 15 kamper denne sesongen for laget som kjemper om å unngå kvalikplassen.
 11. Pål Andre Helland, RBK
 12. Vegar Forren, Molde
 13. Erlend Dahl Reitan, RBK
 14. Gjermund Åsen, RBK
 15. Torgil Gjertsen, Lodz
 16. Kristoffer Løkberg, Viking
 17. Christian Eggen Rismark, Brann
 18. Christoffer Aasbak, KBK
 19. Even Barli, Ranheim
 20. Brede Moe, Bodø/Glimt
 21. Simen Wangberg, Tromsø
 22. Bendik Bye, KBK
 23. Bent Sørmo, KBK
 24. Daniel Kvande, Ranheim
 25. Olaus Skarsem, KBK
 26. Espen Hammer Berger, Sandnes/Ulf
 27. Vegard Erlien, Ranheim
 28. Ola Solbakken, Glimt
 29. Erik Tønne, Ranheim
 30. Eirik Valla Dønnem, Ranheim
 31. Aleksander Foosnæs, Glimt
 32. Magnus Blakstad, Ranheim
 33. Michael Karlsen, Ranheim
 34. Mushaga Bakenga, Ranheim
 35. Sondre Stokke, Blink
 36. Torbjørn Heggem, Ranheim
 37. Michael Tørset Johnsen, RBK
 38. Jakob Tromsdal, Ranheim
 39. Mats Lillebo, Blink
 40. Ivar Sollie Rønning, Ranheim
 41. Øyvind Alseth, Ranheim
 42. Martin Lundal, Ranheim
 43. Edvard Tagseth, Rosenborg
 44. Jørgen Olsen, Ranheim
 45. Simen Sandmæl, Blink
 46. Kim Riksvold, Nardo
 47. Ole Sæter, Ranheim
 48. Morten Strand, Blink
 49. Marius Sandvik, Nardo
 50. Sondre Skogen, RBK 2
 51. Franklin Daddys Boy Nyenthue, RBK 2

PS! Mushaga Bakenga hadde falt ut av våre lister, derfor ble det 51 på listen når vi fikk rettet opp dette!

Publisert
Kategorisert som Nyheter